pers
Vraag & antwoord.
Kan gans het gezin deelnemen aan de kuur?

In grote lijnen kan de kuur inderdaad door gans het gezin gedaan worden. Alleen voor de kinderen onder 14 jaar zijn er een paar richtlijnen die niet van toepassing zijn. Op de voordracht meer details hierover.

 
Wat is de bedoeling van de kuur?

1.  Ontgiften van alle opgestapelde toxines in ons lichaam  

(uitlaatgassen van verkeer en industrie, voeding: kleur- & smaakstoffen, bewaarmiddelen, pesticiden,landbouwchemicaliën, ...).

Hoe? De functie van onze belangrijkste uitscheidingsorganen (= lever, nieren, huid, darmen) stimuleren via een gemengde kruidenthee en zuiverende voeding.

2.   Optimale darmflora opbouwen

Hoe? Eerst darmen reinigen met thee en specifieke kruiden die gebruikt worden in de recepten.

Dan de goede darmflora aanbrengen via voeding.

3.   fysische en psychische vitaliteit verkrijgen

gedaan met "voorjaarsmoeheid" of "vallen-van-het-blad-depressie" in het najaar.

Hoe? Reinigen van gans de spijsvertering en vervolgens het lichaam met de juiste ingrediënten voeden.

Zeker NIET te vergeten: bewegings- en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen worden gedemonstreerd tijdens de voordracht.

 

 
Is het normaal dat ik me “down” voel en hoofdpijn krijg in het begin van de kuur?

Geniet ervan! Hoe mottiger u zich voelt, hoe meer u ontgift.

Dit is enkel in het begin van de kuur en afhankelijk van de hoeveelheid gifstoffen die uw lichaam bevat. Wees gerust, de super-form-dagen zijn op komst!
Uw gemoedstoestand is dus normaal voor de eerste dagen van de kuur, de gifstoffen circuleren door ons lichaam alvorens het te verlaten. Dat kan erg vermoeiend zijn en eventueel hoofdpijn veroorzaken ... Maar het is voor het goede doel! Eens we gezuiverd zijn, gaan we ons nog 10x beter voelen.

 

 

Waarom enkel biologische producten tijdens de kuur?


De biologische landbouw is niet gesubsidieerd zoals de industriële landbouw.
Meer kopers = meer subsidie = prijs vermindering.
Je weet zeker dat het voedsel niet genetisch gemanipuleerd is en er werden ook geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Indien u vlees koopt, weet u zeker dat de dieren niet opeengehoopt geleefd hebben en dat ze een gezonde voeding gekregen hebben zonder groeihormonen of antibiotica. Liever een kleiner en smakelijker stukje vlees, dan een goedkoper groter stuk van een dier die een ondierlijk leven gehad heeft…
U krijgt dus een betere kwaliteit op uw bord waarbij aan dier noch milieu schade berokkend werd.
Proef het verschil in smaak en kies zelf na de kuur hoe je verder wil.
Velen zijn nog argwanend wat betreft de betrouwbaarheid van een biologisch product (met eco-garantie-label). Wees gerust, de “concurrentie” volgt met argusogen het reilen en zeilen van deze bedrijven, één klein misstapje zou al direct in het lang en breed vermeld worden in de media, wat bij mijn weten niet gebeurt.

 
Wat is arrowroot?

Arrowroot is een Zuid-Amerikaanse wortel die in poedervorm (wit) verkocht word, het werkt precies als maïzena om de saus of groentejus te dikken, zonder bijsmaak en het zit vol mineralen en vitamines, wel opletten dat je er niet teveel van gebruikt anders krijg je glibberige toestanden in de saus.

 
Mogen scheuten blaadjes krijgen of staan ze dan te lang? Mag je die ook in de soep doen?

Scheuten mogen blaadjes krijgen, ze blijven even lekker en voedzaam, enkel als ze beschimmelen moeten ze weg.

Scheuten kan je in uw soep doen net vóór het opdienen (niet meekoken!), ze zijn ook lekker op de boterham en in alle slaatjes. 

 

 
Blijven we de reinigende thee drinken na de kuur of moeten we afwisselen met een andere kruidenthee?  

De reinigende thee kan je best niet blijven drinken, dan vermindert het effect van de kruiden. Verander af en toe de samenstelling van je "huis-thee", volgens je eigen smaak.

 

 
Hoe maak je op de beste manier thee?

Voor 1 ½ L thee: 3 afgestreken soeplepels kruiden.

Breng water aan de kook, eventjes wachten (nooit kokend water op de kruiden gieten), 7 minuten laten trekken, kruiden verwijderen, thermos sluiten en gedurende de dag uitdrinken.

 

 

Hoe maak ik scheuten van alfalfa (=luzernezaad)?
Nodig: Glazen bokaal, gaas-doek en elastiek.
1 eetlepel zaadjes onder water voor 8 à 12 uur (1 nacht), water afgieten en 2x per dag spoelen,
telkens omgekeerd (om uit te lekken) laten staan op schuin vlak (zodat er lucht aan kan), vanaf de 6de dag zijn ze eetbaar.
ps: voor de meeste zaadjes is het dezelfde werkwijze.